8 Ekim 2011 Cumartesi

Tantei Gakuen Q



Türü: Dedektiflik, Gizem 
Yapım Yılı: 2007 
Bölüm Sayısı: 11 + SP 
Açılış Şarkısı: Answer by FLOW 
Kapanış Şarkısı: Stand by Me by The Brilliant Green 

Oyuncular ~ Q Sınıfı Üyeleri: 

Kyuu: Ryûnosuke Kamiki

Tatlı ve acayip derecede iyimser bir kişilik. Mantıklı açıklamalar konusunda iyi. İyimserliği nedeniyle Ryuu'yla sık sık ters düşerler. Ve sürekli garip hallerdeyken Megu'ya yakalanır. 

Amakusa Ryuu: Ryosuke Yamada
Çok zeki ve yakışıklı. Ve karanlık geçmişi onu her nasılsa Pluto'ya bağlıyor. Anne ve babası öldükten sonra Pluto ona bakmış. Küçüklüğünden bari bir malikanede hapis hayatı yaşamış ve kimseyle görüştürülmemiş. Bu yüzden güven ve dost gibi duyguları olmayan asosyol biri.

Minami Megumi: Shida Mirai
Müthiş bir görsel hafızaya sahip. Böylece olaylardaki eksik ve kayıp bölümleri tamamlayabiliyor. Ablasıyla birlikte yaşıyor ve ona iş konusunda yardım ediyor. 

Narusawa Kazuma: Katsumi Wakaba
Zengin ve tam bir bilgisayar dehası. Bilgisayarla olaylar hakkında bilgi topluyor. Tarzına bittim bunu da söylemeden geçemeyeceğim. 

Toyama Kintaro: Kaname Jun
Grubun en yaşlı üyesi, saygın bir polis memurunun oğlu. Ama bir anlaşmazlık nedeniyle ailesinden ayrılmış. Tek başına yaşıyor ve çeşitli part-time işlerde çalışıyor. Grubun en güçlü üyesi. 


Konusu: Kehanetli ölüm defterleriyle ölenler, birçok şehir efsaneleri, hiçbir ipucu olmayan cinayetler, yaşanan bir dizi garip olaylar ve karmaşık bir labirent halini alan gizemler.... Dan Dedektiflik Akademisi'nin 5 küçük genç üyesi, ünlü ve efsanevi dedektif Morihiko Dan tarafından kurulan bu akademide gizli ve karmaşık olayları birlikte çözmeye çalışırlar. Ve olayların arkasında sinsice yer alan "Meiosei" denilen şeytani suçlu vardır. Bu beşli grup ilk olarak gizemli bir cinayet olayıyla karşı karşıya gelmektedir. Gruptakiler bezen ters düşüp bazen uzlaşsalar da arkadaşlıkları zamanla derinleşir... Zorluklara karşı güçlerini birleştiren bu arkadaşların dostluklarını ve maceralarını anlatan bir dedektiflik dizisi... 

Çevirisini Maonao'yla yapıyoruz ^^

Çevirisi yılın hikayesine dönen dizi T_T Umarım kısa sürede bitirebiliriz ^^


BÖLÜM ALTYAZILARI: 5 - 6 - 7





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder